Listar Investigación por autor "Irías Mata, Andrea Paola"
Mostrando ítems 1-3 de 3
-
Carotenoids and xanthophyll esters of yellow and red nance fruits (Byrsonima crassifolia (L.) Kunth) from Costa Rica
Irías Mata, Andrea Paola; Jiménez García, Víctor; Steingass, Christof Björn; Schweiggert, Ralf M.; Carle, Reinhold; Esquivel Rodríguez, Patricia (2018-09)Carotenoid profiles, by means of HPLC-PDA-MSn, and CIE-L*C*h° colour values of yellow and red nance fruits from Costa Rica were elucidated. Among 16 carotenoids detected, (all-E)-lutein was the most abundant accounting for ... -
Contaminación del agua del río Durazno, Costa Rica: más allá del índice holandés de calidad del agua
Venegas González, Douglas Alberto; Morales Mora, Eric; Barrantes Jiménez, Kenia; Gómez Ramírez, Eddy; Fuentes Schweizer, Paola; Irías Mata, Andrea Paola (2023-06-01)Introduction: The micro-basin of the Durazno River in Costa Rica is a source of water for human consumption, but is suspected of microbiological pollution from several land uses. Objective: To assess the water quality of ... -
Perfil de vitamina E en semillas de variedades de arroz (Oryza sativa L.) cultivadas y comercializadas en Costa Rica
Conejo López, Valery; Barboza Barquero, Luis Orlando; Azofeifa Delgado, Álvaro A.; Vargas Ramírez, Ester; Irías Mata, Andrea Paola (2022-09-27)Introducción. El arroz (Oryza sativa L.) es uno de los cereales más consumidos a nivel mundial, las subespecies índicas y japónicas son las más cultivadas. La vitamina E presente en el arroz posee alta actividad antioxidante ...