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Hidroponía en Guanacaste: una experiencia en el territorio indígena de Matambú
(2014-11)
El objetivo de esta investigación fue evaluar el desempeño de la producción de hortalizas en hidroponía en el Territorio Indígena de Matambú, utilizando diferentes sustratos, con el fin de identificar su eficacia como ...
International Bioeconomy Innovations in Central America
(2017)
This paper presents a first approach to Bioeconomy, its definitions and importance as well as related research in Central America. Since Bioeconomy and its potential is directly linked to agricultural production, research ...
Improving phenotypic prediction in dairy cattle breeding using the metagenome
(2019-11-18)
Ruminants evolved from Artiodactyla in the Eocene 50–70 million years ago. In that period, grass began to populate the largest land surface on Earth. Since then, ruminants and their microbiota have evolved together in ...
Feeding and Nutrition of Anteaters
(2011-05-02)
The superorder Xenarthra (former Edentata) is grouped into two orders, Cingulata (armadillos) and Pilosa (anteaters and sloths). These are special mammals
that show unique traits: (1) the existence of secondary articulations ...
Valorización de subproductos obtenidos del procesamiento agroindustrial
(Bioplásticos y agroindustria: alternativas para la valoración de subproductos agroindustriales (pp.19-74).San José, Costa Rica: EUNED, 2018)
Los subproductos generados por la industria alimentaria pueden ser fuente de compuestos de alto valor agregado y constituirse en materias primas para la obtención de ingredientes funcionales (Schieber et al., 2001).
Formas de deposición de carotenoides en alimentos vegetales y sus posibles implicaciones en su bioaccesibilidad y biodisponibilidad
(2017-11)
En las plantas, los carotenoides son generalmente biosintetizados y depositados en diferentes tipos de plastidios. En tejidos vegetales verdes, los carotenoides se encuentran dentro de cloroplastos, los cuales tienen ...
Preharvest Salmonella Risk Contamination and the Control Strategies
(2017)
Salmonella is present in most food production environments and can enter the food supply at
any stage of food production from farm to fork. Control strategies for Salmonella include preharvest and postharvest aspects. ...
Observaciones sobre el control de malezas en un banco de proteína de Arachis pintoi
(1996-08)
Arachis pintoi se utiliza en asociacibn con gramfneas o como banco de proteína para la
alimentación de animales. Cuando se siembra como banco es frecuente la invasion de malezas
que perjudican su desarrollo y, por lo ...
Identification of Phenolic and Carotenoid Compounds in Coffee (Coffea Arabica) Pulp, Peels and Mucilage by HPLC Electrospray Ionization Mass Spectrometry
(2013)
Coffee pulp, peels, and mucilage are by-products accruing from wet coffee processing. Like coffee seeds, the se fruit tissues contain substantial amounts of polyphenols and other bioactives. In the present study, polyphenols ...
Valuable compounds in coffee by-products
(Green extraction and valorization of by-products from food processing (pp.277-292).Florida, Estados Unidos: CRC Press, 2019)
Coffee is extensively consumed as one of the most popular beverages, but at the same time it is a major source of organic residues. When not adequately disposed or processed, these residues are a cause of environmental and ...