Buscar
Mostrando ítems 1-4 de 4
Control de calidad de un colirio comercializado en las macrobióticas de Costa Rica que declara contener materias primas naturales
Quality control of an ophthalmic solution commercialized in Costa Rica macrobiotics that claim to contain natural raw materials
(2017)
Justificación y objetivo: El Reglamento Técnico Centroamericano (RTCA) 11.03.64:11 (Productos Farmacéuticos. Productos Naturales Medicinales para Uso Humano. Registro Sanitario) especifica que los colirios no se pueden ...
Importance of the Quality Control of Herbal Teas: Evaluation of Two Senna Leaf Tisanes Brands Commercialized in Costa Rica through Physicochemical and Microbiological Assays Stipulated in the Central American Technical Regulation 11.03.56.09
(2018)
The senna leaf contains a powerful natural laxative called anthraquinone. Despite this indication, the quality control of this raw material is not strict, compared to other substances with pharmacological properties, which ...
Pruebas fisicoquímicas para la evaluación de la calidad de una marca costarricense de tisanas de valeriana
(2018)
La ingesta del té en la población se ha tornado una práctica cotidiana para la administración de sustancias con propiedades farmacológicas, como la valeriana. Los objetivos fueron evaluar algunos aspectos de la calidad ...
Physicochemical and Microbiological Assays for Quality Evaluation of a Brand of Mentha piperita Tisanes in Costa Rica Market: Employment of the Central American Technical Regulation
(2018)
Mentha piperita is a natural hybrid of water mint (Mentha aquatica) and spearmint (Mentha spicata L.), that are consumed as tisanes. For that reason, the present work evaluated physicochemical and microbiological aspects ...