Fruit Processing in Central America and Mexico
capítulo de libro
View/ Open
Date
2016Author
Velázquez Carrillo, Ana Carmela
Pérez Carvajal, Ana Mercedes
Prado Barragán, Lilia Arely
Metadata
Show full item recordAbstract
The fruit production and processing in Central America and Mexico are discussed in this chapter, considering the volume of production, the competitiveness that this crops have in the region and world, and some sociocultural differences between the countries that help to explain the different aspects of the agro–industry. Central American countries are world leaders in agricultural production in tropical fruits like banana and pineapple, and Mexico places importance on agriculture also and is the world leader in products like avocado, coffee, and citrus fruits. The compositions of these major tropical fruits are analyzed and compared, considering not only nutrients, but also biological activities related to major molecules of special interest.
External link to the item
10.1016/B978-0-12-803622-8.00002-1Collections
- Tecnología en Alimentos [403]
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Cuantificación de la variabilidad entre progenies de tacaco (Sechium tacaco)
Monge Pérez, José Eladio; Loría Coto, Michelle (2018-06-29)Se cuantificó la variación en las características morfológicas de los frutos de dos progenies de tacaco [Sechium tacaco (Pittier) C. Jeffrey], en comparación con la planta original. El estudio se llevó a cabo en Costa ... -
Variabilidad morfológica en frutos de una población de tacaco [Sechium tacaco (Pittier) C. Jeffrey] a través del tiempo
Monge Pérez, José Eladio; Loría Coto, Michelle (2018-10)Se evaluaron las características morfológicas de los frutos de una población de tacaco en Costa Rica, en dos fechas diferentes: junio de 2013 y setiembre de 2015. Se compararon 10 variables cuantitativas. Se presentaron ... -
Evaluación de cuatro genotipos de pepino tipo largo cultivados bajo ambiente protegido
Cruz Coronado, José Aníbal; Monge Pérez, José Eladio (2021-05-30)El objetivo del estudio fue evaluar el rendimiento y la calidad de cuatro genotipos de pepino (Cucumis sativus L.) partenocárpico de tipo largo (Arioso, Cumlaude, Kalunga y Paisaje), cultivados bajo condiciones de invernadero ...