Universidad de Costa Rica
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo Depositar
  • Políticas
  • Contacto
    • español
    • English
  • English 
    • español
    • English
  • Login
Search 
  •   Kérwá Home
  • Investigación
  • Ciencias agroalimentarias
  • Tecnología en Alimentos
  • Search
  •   Kérwá Home
  • Investigación
  • Ciencias agroalimentarias
  • Tecnología en Alimentos
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 157

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100

Fruit Processing in Central America and Mexico 

Velázquez Carrillo, Ana Carmela; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Prado Barragán, Lilia Arely (2016)
The fruit production and processing in Central America and Mexico are discussed in this chapter, considering the volume of production, the competitiveness that this crops have in the region and world, and some sociocultural ...
Thumbnail

Exploring new alleles involved in tomato fruit quality in an introgression line library of solanum pimpinellifolium 

Barrantes, Walter; Barrantes Santamaría, Walter; López Casado, Gloria; García Martínez, Santiago; Alonso, Aranzazu; Rubio, Fernando; Ruiz, Juan J.; Fernández Muñoz, Rafael; Granell, Antonio; Monforte, Antonio J. (2016-08-17)
We have studied a genomic library of introgression lines from the Solanum pimpinellifolium accession TO-937 into the genetic background of the “Moneymaker” cultivar in order to evaluate the accession’s breeding potential. ...
Thumbnail

Rehydration following exercise in the heat: a look at alternative formulations and the role of plasma volume expansion in excess diuresis 

Aragón Vargas, Luis Fernando; Shirreffs, Susan Margaret (2014)
Rehydrating an athlete or physically active person who incurs dehydration during exercise is important, especially when this person must fully recover within a short period of time such as when practicing twice a day or ...

Potential Opportunities and Challenges for Research Collaboration with Latin America in Agriculture and Food Science 

Esquivel Rodríguez, Patricia; Orjuela Londoño, Alvaro; de Barros Paes, Marcelo; Osorio Roa, Coralia (2017)
Latin America (LatAm) is an ethnic and geographic concept associated with those areas of the American continent where romance languages (Spanish, Portuguese, or French) predominate, i.e., Mexico, Central and South America, ...
Thumbnail

Determinación de la concentración mínima de cloruro de sodio que se puede reducir en un queso fresco sin que sea perceptible para los consumidores utilizando un umbral de diferencia y su efecto sobre el desuerado y perfil de textura 

Pacheco Zamora, Maricruz (2018)
En este trabajo se desarrolló una metodología de reducción de cloruro de sodio (NaCl) en queso fresco elaborado a escala piloto mediante el uso del umbral de diferencia apenas perceptible (JND por sus siglas en inglés) ...
Thumbnail

Efecto de diferentes sustitutos de huevo, la aplicación de aireación, la adición de lecitina y el almacenamiento sobre las características físicas y sensoriales de un queque libre de huevo 

Guardado Sánchez, Fani Sofia (2020)
Esta investigación se compone de cuatro estudios. Se evalúo el efecto de diferentes sustitutos de huevo sobre la densidad relativa, viscosidad y color de las masas destinadas a la elaboración de quequitos libres de huevo. ...
Thumbnail

Reviteca 4 

Centro Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos (Reviteca, vol. 4, 1995, 1995-04)
Incluye el volumen completo de la revista REVITECA, 1995.
Thumbnail

Calidad microbiológica y fisicoquímica y sabor de huevos de gallina de producción convencional o pastoreo
Microbiological and physicochemical quality and flavor of hen eggs produced under grazing or conventional systems 

Guier Serrano, Marie; Davidovich Young, Gabriela; Wong González, Eric; Cubero Castillo, Elba María (2022-01)
Introducción. El huevo de gallina (Gallus gallus domesticus) es un alimento nutritivo de la dieta de millones de personas. Su producción mundial se obtiene con el empleo de jaulas convencionales, aunque existen sistemas ...
Thumbnail

Evaluación de las propiedades del subproducto industrial de semilla de mora molida y su uso como ingrediente en la elaboración de un producto horneado 

Ávila Villalobos, Diana Marcela (2018)
Thumbnail

Reviteca 6 

Centro Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos (Reviteca, vol. 6, 1997, 1997-06)
Incluye el volumen 6 completo de REVITECA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 16

  • Repositorios universitarios

  • Repositorio del SIBDI-UCR
  • Biblioteca Digital del CIICLA
  • Repositorio Documental Rafael Obregón Loría (CIHAC)
  • Biblioteca Digital Carlos Melendez (CIHAC)
  • Repositorio de Fotografías
  • Colección de videos de UPA-VAS
  • Sitios recomendados

  • Buscador regional de LA Referencia
  • Buscador del Open ROAR
  • Scientific Electronic Library Online (SciELO)
  • Directory of Open Access Journals (DOAJ)
  • Redalyc
  • Redes sociales

  • facebook.com/repositoriokerwa
  • @Ciencia_UCR
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo depositar
  • Políticas
Contact Us | Send Feedback
Repositorio Institucional de la Universidad de Costa Rica. Algunos derechos reservados. Este repositorio funciona con DSpace.
 

 

Browse

All of KérwáCommunities & CollectionsTitlesAuthorsSubjectsProcedenceTypeThis CollectionTitlesAuthorsSubjectsProcedenceType

My Account

LoginRegister

Discover

AuthorPérez Carvajal, Ana Mercedes (17)Esquivel Rodríguez, Patricia (14)Cubero Castillo, Elba (13)Vaillant Barka, Fabrice (13)Centro Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos (9)Jiménez García, Víctor (9)Víquez Barrantes, Diana (7)Víquez Rodríguez, Floribeth (7)Bonilla Leiva, Ana Ruth (6)Carle, Reinhold (6)... View MoreTypeartículo original (98)proyecto fin de carrera (17)tesis de maestría (15)otras publicaciones periódicas (10)revista divulgativa (5)informe (2)informe científico (2)patente (2)artículo de revisión (1)capítulo de libro (1)... View MoreProcedence
Vicerrectoría de Investigación (157)
Vicerrectoría de Docencia (63)... View MoreHas File(s)Yes (131)No (26)

  • Repositorios universitarios

  • Repositorio del SIBDI-UCR
  • Biblioteca Digital del CIICLA
  • Repositorio Documental Rafael Obregón Loría (CIHAC)
  • Biblioteca Digital Carlos Melendez (CIHAC)
  • Repositorio de Fotografías
  • Colección de videos de UPA-VAS
  • Sitios recomendados

  • Buscador regional de LA Referencia
  • Buscador del Open ROAR
  • Scientific Electronic Library Online (SciELO)
  • Directory of Open Access Journals (DOAJ)
  • Redalyc
  • Redes sociales

  • facebook.com/repositoriokerwa
  • @Ciencia_UCR
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo depositar
  • Políticas
Contact Us | Send Feedback
Repositorio Institucional de la Universidad de Costa Rica. Algunos derechos reservados. Este repositorio funciona con DSpace.